Dubarry csirkemell
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 8 szelet filézett csirkemell
- 20 dkg trappista sajt
- 20 dkg füstölt sajt
- 1.5 kg karfiol
- 5 dl tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 5 dl tej
- kevés őrölt szerecsendió
- 2 kiskanál só
- 1 kiskanál őrölt fehér bors
- 6 evőkanál olaj
Elkészítés
A karfiolt sós vízben feltesszük főni. A csirkét kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd vagy kevés olajban, vagy grillen elősütjük. Besamel mártást készítünk: világos rántást készítünk, a hideg tejjel elkeverjük. Beleszórjuk a sajtot, belekeverjük a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval és fehér borssal fűszerezzük. Egy tepsit kivajazunk, ráfektetjük a csirkét, a csirkére tesszük a megfőtt karfiolt, majd ezt leöntjük a mártással. Fél óra alatt készre sütjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.