Dubarry csirkemell

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 8 szelet filézett csirkemell
  • 20 dkg trappista sajt
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 1.5 kg karfiol
  • 5 dl tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • kevés őrölt szerecsendió
  • 2 kiskanál só
  • 1 kiskanál őrölt fehér bors
  • 6 evőkanál olaj

Elkészítés

A karfiolt sós vízben feltesszük főni. A csirkét kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd vagy kevés olajban, vagy grillen elősütjük. Besamel mártást készítünk: világos rántást készítünk, a hideg tejjel elkeverjük. Beleszórjuk a sajtot, belekeverjük a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval és fehér borssal fűszerezzük. Egy tepsit kivajazunk, ráfektetjük a csirkét, a csirkére tesszük a megfőtt karfiolt, majd ezt leöntjük a mártással. Fél óra alatt készre sütjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.